Babos póréhagymaleves
|
Elkészítés:A gyöngybabot elõzõ este hideg vízbe beáztatom, majd másnap fazékba teszem, és felengedem annyi vízzel, hogy négy ujjnyira ellepje. Amikor felforrt, leszedem a habját. Babérlevéllel, sóval, borssal fûszerezem, és lassú tûzön háromnegyed puhulásig fõzöm. Közben a pórét karikákra vágom, és a vajban megfuttatom. Ezután megszórom a liszttel, kicsit összepirítom, majd lehúzom a tûzrõl, és meghintem a pirospaprikával. Most kevergetve a háromnegyedig fõtt babhoz adom, ha szükséges vizet öntök hozzá, beleszórom az apró kockákra darabolt zöldpaprikát, paradicsomot és az aprított petrezselymet. Lassú tûzön készre fõzöm, majd forrón tálalom. Hozzávalók:- 40 dkg száraz fehér gyöngybab
Még több recept |
hírlevelet, DM levelet nem készít és nem fogad.
-
SKODA FABIAÁr: 450.000 Ft -
OPEL CORSA BÁr: 350.000 Ft -
AUDI A4Ár: 750.000 Ft -
HYUNDAI I30Ár: 1.700.000 Ft -
SUZUKI BALENOÁr: 3.250.000 Ft -
AUDI A4Ár: 980.000 Ft -
IVECO DAILY 30Ár: 650.000 Ft -
FIAT DOBLOÁr: 950.000 Ft -
RENAULT MASTERÁr:600.000Ft helyett most csak 525.000 Ft -
PEUGEOT 206Ár: 650.000 Ft